• Od 2004g. organiziramo

  MEMORIJAL MARINOVIĆ

  u spomen prerano preminulom kap. Marku Marinoviću jednom od utemeljitelja jedriličarskog saveza Istarske županije.

19. Memorijal kap. Marka Marinovića - 30.09.2023.

Vidimo se 29.09.2023. u ACI marini Pomer.

18. Memorijal kap. Marka Marinovića - 01.10.2022.

Zahvaljujemo svima na sudjelovanju,a najuspješnijima čestitamo na plasmanu. Nezaboravna regata je iza nas.
Odličan takmičarski duh, fenomenalni jedriličarski uvjeti, ekipa, dobra vibra i nastavljamo na ARENA KUP 29.10.2022. u pulskoj luci.


Memorijalna regata kap. Marka Marinovića u 2022.g. bodovati će se za Argonaut Kup - istarski kup krstaša (AK) i Kup Hrvatskog Primorja (KHP).


Kapetan Marinović bio je prije svega dobar čovjek, otac i suprug, strasni pomorac, po profesiji direktor ACI marine Pomer i entuzijazmu jedan od utemeljitelja jedriličarskog saveza Istarske županije.

U njegovu čast organiziramo regatu uz podršku Sportske zajednice Grada Pule i pokroviteljstvo ACI marine Pomer koja svake godine osigurava svim jedriličarima i besplatan vez od petka do nedjelje.

Memorijalna regata kap. Marka Marinovića jedna je od najznačajnijih regata u Istarskoj županiji i tradicionalna je regata za klasu krstaš OPEN.

Planirani Start 01.10. u 11h iz ACI marine Pomer. Vidimo se u petak navečer u ACI marini Pomer. Svaki skiper se mora i registrirati organizacijskom odboru JK Delfin, preuzeti regatni broj, platiti kotizaciju za večeru za svoj tim u restoranu kako bi svima rezervirali mjesta.

Kako je bilo 2021...

17. Memorijal kap. Marka Marinovića - 02.10.2021.

  Uspješno je završen i 17. Memorijal kap. Marka Marinović. Hvala svima na sudjelovanju. Imali smo skipera iz Južne Afrike, 2 broda iz Slovenije, šarolike posade na hrvatskim brodovima - jedriličare iz Njemačke, Zagreba, Trogira, Zadra, Krka, Trgeta, Vrsara, Poreča, Rovinja, Fažane i najviše iz Pule. Od 35 prijava uspješno je startalo 30 brodova. Najbrži brod regate je Bravissima pod skiperom i najmladjim učesnikom regate Ivano Kaić 💪👏 koji je ponio pehar koji je skoro veći od njega 😉
  Imali smo djece, ženskih skiperica, iskusnih jedriličara, jedriličarki i novih entuzijasta.
  Zahvaljujemo od ❤️ pokrovitelju ACI, svim donatorima i podržavateljima - SZGPU, Oio Vivo, Misal Peršurić, Jangalooz, AGD reklame, Općini Medulin i tvrtci Adrinaut. Posebno hvala medijima koji nas prate: tv nova, radio Maestral, radio Medulin, Regional express, Nautica portal, regate.com.hr, Burza nautike, Istarski... Hvala svim članovima kluba, volonterima koji su s guštom sudjelovali u organizaciji. Poruke stižu, osmijeh je na licu i krećemo dalje - 30.10. ARENA kup 💪💙⛵

  Dragi jedriličari, prijatelji očekujemo vas ove godine u još većem broju sa cijelog Jadrana. Imamo podršku sa svih strana u organizaciji. Vezovi su osigurani od petka do nedjelje u ACI Marini Pomer, a očekuju vas i zanimljive nagrade.

  I brodovima sa gazom preko 3m osiguravamo vez. Javite se na mob. 0914130808.
  Memorijalna Regata kap. Marka Marinovića je regata bez kotizacije. 100,00 kn je jamčevina za broj po brodu koja se nakon regate vraća organizatoru i time se vrši povrat jamčevine. Večera u restoranu se plaća po osobi prilikom Registracije, a iznos je 100,00 kn/osoba.

  Zahvaljujemo ACI na pokroviteljstvu, SZGPU koja tradicionalno podržava Memorijal te svim sponzorima i donatorima:
  TZ MEDULIN, AGD reklamama, brandu OIO VIVO, brandu MISAL, adrenalin parku JANGALOOZ, glazbenicima DUO SALPA, OPĆINI MEDULIN, ADRINAUT te medijima koji nas redovito podržavaju: Regional Express, Radio Maestral, Regate.com, Burza Nautike, Radio Medulin, Nautica portal, Istarski ...

  ORGANIZACIJSKI ODBOR:
  Sanja Vale Čupić, Sergio Žgomba, Željko Pašić, Oleg Tognon, Edvard Rabak, Bernard Čupić, Ivan Babić, Marko Ratoša, Marino Višković i Slobodan Vučić

  RUTA PLOVIDBE:
  Predviđen je jedan plov. Ograničeno vrijeme jedrenja je 17:00 h Start je ispred ACI Marine Pomer, između broda RO i narančaste plutače, žutu plutaču kod otoka Fenera ostaviti desno, svjetionik Albanež ostaviti desno, jedri se natrag prema otoku Fenera, žutu plutaču kod otoka Fenera ostaviti lijevo i cilj između broda RO i plutače ispred ACI marine Pomer. U nedostatku vjetra prolazni cilj je na svjetioniku Albanež o čemu ćemo obavijestiti sve natjecatelje najkasnije sat vremena prije starta regate.

  Objave o 17. Memorijalu kap. Marka Marinovića

  ARHIVA

  16. Memorijal

  11.10.2020.

  Istraži

  15. Memorijal

  05.10.2019.

  Istraži

  14. Memorijal

  03.10.2018.

  Istraži

  13. Memorijal

  30.09.2017.

  Istraži

  12. Memorijal

  01.10.2016.

  Istraži

  16. Memorijal - 2020

  Zahvaljujemo medijima na objavama.

  Jedrilo se sa startom od Pomerskog zaljeva, zaljeva između Pomera i Medulina prema otoku Feneri pa prema Pličini Albanež. Nakon okreta Albaneža slijedio je povratak prema Feneri i natrag u Pomerski zaljev. Jedrilo se cca.14nm, sa zapadnjakom i sjeverozapadnjakom od 3 do 8 čv.
  Regata je startala ujutro u 11 sati, a ograničenje je bilo postavljeno na 17 sati.

  Pobjednička posada jedrilice Cuba Libre II do cilja je stigla za oko 2 sata i 10 minuta, a zadnji su u cilj stigli u 15:55. Svih 27 posada su na vrijeme završili regatu. Čestitamo svim sudionicima na sudjelovanju i plasmanu.

  Na regati je sudjelovalo 29 posada u 6 grupa, preko 150 jedriličara iz klubova diljem Istre i Kvarnera te Slovenije i Austrije.
  Start je bio točno u podne u akvatoriju ispred ACI marine Pomer, uz slabi jugoistočnjak jačine 5 do 8 čv., a jedrilo se prema Albanežu i natrag.
  Najbrža posada bila je Cubalibre 2 s Damirom Viškovićem na kormilu, koji su navedenu rutu po slabom vjetru odjedrili za samo 2 sata i 29 minuta te je ove godine njima pripao prijelazni pehar za najbrži brod regate.
  Photo by: Manuel Angelini

  Čestitamo svim sudionicima na sudjelovanju i plasmanu. Zahvaljujemo pokroviteljima i sponzorima, medijima na praćenju i objavama te fotografu Manuel Angelini na fotografijama.

  Zahvaljujemo medijima na objavama i svim sudionicima na sudjelovanju i plasmanu.

  Zahvaljujemo medijima na objavama i svim sudioniicima na sudjelovanju i plasmanu.
  Po buri održana je regata krstaša 13. Memorijal kapetana Marka Marinovića u organizaciji JK Delfin. Ruta regate je bila Pomer – Albanež – Pomer. Start i cilj je bio ispred ACI marine Pomer. Zadanu rutu najbrže je odjedrila posada jedrilice Cubalibre 2 sa kormilarom Damirom Viškovićem iz JK Uljanik Plovidba. U regati je učestvovalo 26 posada iz Slovenije i Hrvatske.

  Po idealnim uvjetima za jedrenje održana je regata krstaša 12. Memorijal kapetana Marka Marinovića u organizaciji JK Delfin. Ruta regate je bila Pomer – Albanež – Pomer. Start i cilj je bio ispred ACI marine Pomer. Zadanu rutu najbrže je odjedrila posada jedrilice Cubalibre 2 sa kormilarom Damirom Viškovićem iz JK Uljanik Plovidba. U regati je učestvovalo 20 posada iz Slovenije i Hrvatske.