• Od 2004g. organiziramo

    MEMORIJAL MARINOVIĆ

    u spomen prerano preminulom kap. Marku Marinoviću jednom od utemeljitelja jedriličarskog saveza Istarske županije.


Kapetan Marinović bio je prije svega ljudina, otac i suprug, strasni pomorac, po profesiji direktor ACI marine Pomer i entuzijazmu jedan od utemeljitelja jedriličarskog saveza Istarske županije.

U njegovu čast organiziramo regatu uz podršku Sportske zajednice Grada Pule i pokroviteljstvo ACI marine Pomer koja svake godine osigurava svim jedriličarima i besplatan vez od petka do nedjelje.

Memorijalna regata kap. Marka Marinovića jedna je od najznačajnijih regata u Istarskoj županiji i tradicionalna je regata za klasu krstaš OPEN.

Zahvaljujemo ACI na pokroviteljstvu, SZGPU i svim sponzorima i donatorima. Uskoro objavljujemo sve podržavatelje.

17. Memorijal kap. Marka Marinovića - 02.10.2021.

Bliži nam se tradicionalni 17. Memorijal Marinović. Očekujemo vas ove godine u još većem broju sa cijelog Jadrana. Vezovi su osigurani od petka do nedjelje u ACI Marini Pomer.

I brodovima sa gazom preko 3m osiguravamo vez. Javite se na mob. 0914130808.
Uskoro otvaramo prijave i objavljujemo više informacija. Pratite nas i na facebook profilu.

16. Memorijal

11.10.2020.

Istraži

15. Memorijal

05.10.2019.

Istraži

14. Memorijal

03.10.2018.

Istraži

13. Memorijal

30.09.2017.

Istraži

12. Memorijal

01.10.2016.

Istraži

16. Memorijal - 2020

Zahvaljujemo medijima na objavama.

Jedrilo se sa startom od Pomerskog zaljeva, zaljeva između Pomera i Medulina prema otoku Feneri pa prema Pličini Albanež. Nakon okreta Albaneža slijedio je povratak prema Feneri i natrag u Pomerski zaljev. Jedrilo se cca.14nm, sa zapadnjakom i sjeverozapadnjakom od 3 do 8 čv.
Regata je startala ujutro u 11 sati, a ograničenje je bilo postavljeno na 17 sati.

Pobjednička posada jedrilice Cuba Libre II do cilja je stigla za oko 2 sata i 10 minuta, a zadnji su u cilj stigli u 15:55. Svih 27 posada su na vrijeme završili regatu. Čestitamo svim sudionicima na sudjelovanju i plasmanu.

Na regati je sudjelovalo 29 posada u 6 grupa, preko 150 jedriličara iz klubova diljem Istre i Kvarnera te Slovenije i Austrije.
Start je bio točno u podne u akvatoriju ispred ACI marine Pomer, uz slabi jugoistočnjak jačine 5 do 8 čv., a jedrilo se prema Albanežu i natrag.
Najbrža posada bila je Cubalibre 2 s Damirom Viškovićem na kormilu, koji su navedenu rutu po slabom vjetru odjedrili za samo 2 sata i 29 minuta te je ove godine njima pripao prijelazni pehar za najbrži brod regate.
Photo by: Manuel Angelini

Čestitamo svim sudionicima na sudjelovanju i plasmanu. Zahvaljujemo pokroviteljima i sponzorima, medijima na praćenju i objavama te fotografu Manuel Angelini na fotografijama.

Zahvaljujemo medijima na objavama i svim sudionicima na sudjelovanju i plasmanu.

Zahvaljujemo medijima na objavama i svim sudioniicima na sudjelovanju i plasmanu.
Po buri održana je regata krstaša 13. Memorijal kapetana Marka Marinovića u organizaciji JK Delfin. Ruta regate je bila Pomer – Albanež – Pomer. Start i cilj je bio ispred ACI marine Pomer. Zadanu rutu najbrže je odjedrila posada jedrilice Cubalibre 2 sa kormilarom Damirom Viškovićem iz JK Uljanik Plovidba. U regati je učestvovalo 26 posada iz Slovenije i Hrvatske.

Po idealnim uvjetima za jedrenje održana je regata krstaša 12. Memorijal kapetana Marka Marinovića u organizaciji JK Delfin. Ruta regate je bila Pomer – Albanež – Pomer. Start i cilj je bio ispred ACI marine Pomer. Zadanu rutu najbrže je odjedrila posada jedrilice Cubalibre 2 sa kormilarom Damirom Viškovićem iz JK Uljanik Plovidba. U regati je učestvovalo 20 posada iz Slovenije i Hrvatske.