• REGATA BARBANSKE RIVIJERE

    u suorganizaciji i pokroviteljstvu Općine Barban i TZ Općine Barban

Uspješno je realiziran 4. Trget kup i 12. Regata Barbanske rivijere.
Cca. 150 jedriličara i rekreativaca, djece i odraslih iz Hrvatske i Slovenije su se okupljalo u uvali Blaz i na Trgetu u vikendu 22.-24.07. jedreći jednu od najzahtjevnijih regata krstaša na Jadranu.

Čarima Raškog zaljeva jedriličarima je teško odoljeti kao i odličnoj, već prepoznatljivoj organizaciji regata krstaša koju sa min. fin. sredstvima uz veliki entuzijazam nekolicine volontera i sluha lokalne zajednice, tvrtki i uprava organiziramo.

Ovogodišnje prijave su brojile 42 jedrilicu od MAXI jedrilice do najmanjeg cruising broda koji je imao samo 6,5m. Duplicirao se broj učesnika od prethodnih godina pa možemo zaključiti da je spajanje dvije regate i dvije Općine u jednom terminu bio pun pogodak.
Prevrtljivi i zahtjevni jedriličarski uvjeti Raškog zaljeva promjenjivog inteziteta vjetra te brojnosti plovila na regatnom polju bili su pravi izazov i najiskusnijim jedriličarima. Pored odličnih takmičarskih uvjeta obogatili smo doživljaj istarskim delicijama koje su se djelile po brodovima prilikom registracije kao i originalne nagrade dizajnerskog vizuala te ukusnu buzaru što je izazvalo oduševljenje pristiglih jedriličara.

Ukupno najbrži brod regate je MAXI jedrilica iz Slovenije ADRIATIC EUROPA. Najbrži drugi racer grupe OPEN je JOKER jurilica od 8,10m pod kormilom Igor Hrelja iz Crikvenice.

Najbrži Cruising OPEN krstaš ukupno je FRENČKISS pod kormilom Olimpio Peruško iz Slovenije.

U Grupi VINATGE,  starih brodova preko 35g. 1.mjesto ukupno je osvojio brod IRIS pod kormilom Tin Matulja iz JK Lovran.
Prema ORC, međunardnom premjeru, ukupno najbrži brod u obje regate je jedrilica NEVERA pod kormilom Marino Višković iz JK Delfin Pula.

Ove godine spajamo regatu Barbanske rivijere sa Trget kupom.
Očekuje nas takmičarski jaka regata!

Regata se boduje za - ARGONAUT KUP (AK).

Nastavljamo tradiciju održavanja. U petak 22.07. okupljamo se u uvali Blaz. Planirani start regata 23.07. u 11h.

Zahvaljuemo medijima na podršci eventu.

nautica portal logo
hrt radio pula
Slika zaslona 2022-02-09 14-48-16
tcn-logo
itm_logo_2018-12